Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX Percről-percre

2019. február 11. 17:12    
nyomtatás
 
A hétfői kereskedésben felemásan teljesítettek az ázsiai börzék, a Holdújév után újranyitó sanghaji tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, miután a piaci szereplők abban bíztak, hogy az USA és Kína a héten folytatódó kereskedelmi tárgyalásai során sikerül előrelépést elérnie a feleknek. A japán Nikkei mindemellett zárva tartott hétfőn. Az irányadó európai részvényindexek felpattantak hétfőn, míg a tengerentúli tőzsdék is felfelé kapaszkodtak a tengerentúli piacnyitás után. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek vegyesen teljesítettek.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde 2019.02.11 17:12

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX, a hazai részvényindex 65 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,2 százalékos emelkedés után 11 400 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékos esést követően 3156 forinton zárt. A Richter 0,4 százalékos esést követően 5545 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 467 forinton fejezték be a hét első napját.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.02.11 15:34

Emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira fókuszálnak. Az alacsonyabb szintű egyeztetések már a hét elején megkezdődnek, míg a piaci érdeklődés középpontjában Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyaló pekingi látogatása felé fordul majd, az amerikai felsőbb szintű delegáció február 14-én és 15-én egyeztet majd a kínai féllel kereskedelmi kérdésekben. A kereskedelmi háborús hírfolyam mellett tovább dübörög majd a tengerentúli gyorsjelentési szezon, a héten teszi közzé gyorsjelentését többek között az Under Armour, a Coca-Cola és a Pepsi is. A tengerentúli piacnytitás után a Nasdaq 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,3 százalékos emelkedése mellett a Dow 0,3 százalékkal került feljebb.

Fontos szint alá került a Waberer's 2019.02.11 15:04

Nagyot esett a Waberer's árfolyama a hétfői kereskedésben, a társaság részvényei hír vagy bejelentés nélkül 11 százalékot estek, majd a részvény ledolgozott egy keveset a korábbi eséséből, a Waberer's részvényei 7,1 százalékkal kerültek ma lejjebb. A részvény a tavalyi, átlagosan 23,6 millió forintos forgalmával szemben 54,4 milliós forgalommal esik ma. A részvény tavaly novemberben és a múlt hét folyamán is tesztelte a lélektani 2000 forintos szintet, azonban az árfolyamnak akkor sikerült a szint felett megkapaszkodnia, ugyanakkor a részvény ma letörte a 2000 forintos támaszt, további teret nyitva meg ezzel a részvény csökkenése előtt. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy a Waberer's rövid távon erősen túladottá vált, így bár rövid távon nem kizárható egy felpattanás lehetősége, a technikai kép azonban továbbra is negatív, a trend a Waberer's esetében továbbra is lefelé mutat.

Lefordult az AutoWallis 2019.02.11 13:28

A tengerentúli piacnyitás felé közeledve a magyar tőzsde lendülete valamelyest alábbhagyott, a BUX 63 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP volt képes közel 1 százalékos erősödésére. Az AutoWallis részvényei azonban esnek, a társaság papírjai 7,3 százalékkal kerültek lejjebb, míg a részvényben a forgalom is jelentős, 781 milliós forgalmával az AutoWallis a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, az OTP után.

Az Altera részvényeivel február 1-től AutoWallis néven kereskedhetnek a befektetők, amellyel párhuzamosan részvényfelaprózásra is sor került. A split keretében a cég részvényeinek névértéke az a korábbi 100 forintról 12,5 forintra módosult, ezzel párhuzamosan az társaság tőzsdére bevezetett részvényeinek darabszáma a nyolcszorosára emelkedett. A társaság menedzsmentje várhatóan májusra kidolgozza majd az AutoWallis ötéves stratégiáját, amelyben a cég azzal számol, hogy az AutoWallis árbevétele ebben az időszakban megduplázódhat, a menedzsment célja mindemellett az is, hogy tovább erősítse az AutoWallis EBITDA-termelő képességét. Az AutoWallis továbbá azt is célként tűzte ki, hogy a társaság részvényei minél előbb bekerüljenek a tőzsde Prémium kategóriájába, továbbá a BUX, valamint a CECE indexekbe.

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2019.02.11 11:40

Az irányadó európai tőzsdék felpattantak hétfő délelőtt, a régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 0,8 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,9 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb. A délelőtt első felének bizonytalanságát magáról lerázva a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 2,4 milliárd forintos forgalom és 218 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek a Richter kivételével erősödnek, a BUX komponensei közül az OTP részvényei teljesítenek a legjobban.

Felpattantak az európai tőzsdék 2019.02.11 10:22

A pénteki kereskedést bár eséssel indították a tengerentúli tőzsdék, a nap második felében az amerikai részvénypiacok már felfelé kapaszkodtak, majd a tengerentúli piaczárás felé közeledve újabb vételi hullám érkezett, amelyet követően felemásan zárták a pénteki kereskedést az amerikai részvényindexek, a Dow 0,3 százalékos esése mellett az S&P500-nak sikerült 0,1 százalékos erősödéssel bezárnia, a piaci szereplőket mindemellett óvatosságra intette, hogy az amerikai kormányzat és az elnök bevándorlás-politikai ellentéte könnyen újabb kormányzati leállásban csúcsosodhat majd ki.

A befektetői fókusz középpontjában az USA és Kína folytatódó kereskedelmi egyeztetései álltak, miután Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója a héten Pekingbe látogat majd, ahol február 14-én és 15-én folytatódnak a két ország kereskedelmi egyeztetései. A megállapodás reménye a Holdújév ünnepe után újranyitó sanghaji tőzsdét felfelé segítette a hétfői kereskedésben, míg Ázsia más részein felemásan teljesítettek a részvényindexek.

Az irányadó európai részvényindexek az elmúlt hét második felében látott, jelentős esés után felpattantak hétfőn, a milánói tőzsde 1,7 százalékos erősödése mellett a CAC40 1,2 százalékkal került feljebb, míg a DAX 1,2 százalékot emelkedett.

Emelkedéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén 2019.02.11 09:06

Erősödéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 113 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, míg a Richter 0,2 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett erősödéssel indította a napot, a bankpapír árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa 2019.02.11 08:38

Mi történik a tőzsdéken?

  • Eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetőket a globális gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak mellett az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírfolyamra fókuszáltak. A pénteki piaczárás felé közeledve az amerikai tőzsdék ismét felfelé kapaszkodtak, felemásan fejezve be a pénteki kereskedést, a Dow végül 63 pontos esés mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó napját, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést.

  • Felemásan teljesítenek az ázsiai részvénindexek a hét első napján, a holdújév ünnepe után újranyitó sanghaji tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, miután a piaci szereplők egy része abban bízott, hogy az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásai során sikerült majd előrelépnie a vitás kérdésekben a feleknek. Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója és az amerikai pénzügyminiszter vezette delegáció a héten Pekingbe látogat majd, ahol csütörtökön és pénteken folytatódnak a két ország kereskedelmi egyeztetései. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány hétfőn, a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a japán Nikkei hétfőn zárva tartott.

  • Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 469 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került lejjebb a hét utolsó napján, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 469,5 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5565 forinton zártak. Az OTP mindemellett 1,1 százalékos esés után 11 270 forinton zárt, míg a Mol nagyot esett, az olajcég papírjai 2,7 százalékos esés után 3160 forinton búcsúztak a pénteki kereskedéstől.

  • A határidős DAX index 55 ponttal került feljebb hétfő reggel, 0,5 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik az euróval szemben hétfő reggel, egy euróért 318,75 forintot kell fizetni, míg egy dollár 281,55 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Hétfőn nem érkezik kiemelt hazai makroadat.

  • Németországból a februári ZEW gazdasági hangulatindex érkezik majd.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Eséssel zárták a hét utolsó napját az európai tőzsdék, a kontinens irányadó részvényindexeinek az elmúlt egy során nyújtott teljesítménye is negatív, a DAX az elmúlt egy évben 11 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 13,9 százalékkal került lejjebb az elmúlt egy évben.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Gyorsjelentések a héten

Hétfőn nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium