Emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde Percről-percre

2018. szeptember 14. 17:20    
nyomtatás
 
A kereskedelmi háborús feszültség enyhülésével párhuzamosan emelkedtek az ázsiai részvényindexek a hét utolsó napján, az európai tőzsdék is emelkedéssel vágtak neki a pénteki kereskedésnek, bár a kontinens börzéi a kereskedés második felére ráfordulva kissé veszítettek a korábbi lendületükből. A magyar tőzsde lendülete elfogyot a pénteki piaczárás felé közeledve, a BUX azonban sikerrel elrugaszkodott előző napi záróértékéről és a hazai részvényindex végül emelkedéssel zárta a hét utolsó napját. A blue chipek közül a Richter eséssel zárt, míg a Mol felpattant ma.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2018.09.14 17:20

Emelkedéssel indította a hét utolsó napját a magyar tőzsde, bár az európai börzéken a kereskedelmi háborús aggodalmak enyhülésével párhuzamosan kitartott a jó hangulat, a hazai részvényindex a nap második felében már lefelé csorgott. A pénteki piaczárás felé közeledve a BUX azonban felpattant előző napi záróértéke közeléből, a magyar tőzsde végül 6,7 milliárd forintos forgalom és 113 pontos plusz mellett 0,3 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját.

A hazai blue chipek felemásan teljesítettek, a nap első felében nagyot emelkedő Magyar Telekom végül előző napi záróértékén fejezte be a pénteki kereskedést, az OTP 0,3 százalékos emelkedést követően 10 100 forinton zárt, míg a Mol felpattant, az olajvállalat papírjai 1,1 százalékos emelkedés mellett 2890 forinton zárták a hét utolsó napját. A kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb, a Richter végül 5055 forintos zárta a pénteki kereskedést.

Ismét felfelé kapaszkodik a BUX, a Richter azonban lefordult 2018.09.14 16:36

A pénteki kereskedés második felében elfogyott a hazai részvényindex lendülete, a piaczáráshoz közeledve a BUX azonban ismét elrugaszkodott előző napi záróértéke közeléből és a hazai részvényindex ismét felfelé kapaszkodik. A BUX 129 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az OTP 0,1, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, a Mol felpattant, az olajvállalat árfolyam 1,3 százalékkal került feljebb, bár a Mol egyelőre nem tudott a 2900-as szint fölé kapaszkodni. A hazai blue chipek közül a Richter jelenti a negatív kivételt, a gyógyszergyártó részvényei 1 százalékkal kerültek lejjebb, a Richter 5045 forintig esett a pénteki piaczárás felé közeledve.

Elfogyott a lendület a magyar tőzsdén 2018.09.14 15:53

Bár a magyar tőzsde emelkedéssel indította a hét utolsó napját, a kedvező részvénypiaci hangulat ellenére a BUX a kereskedés második felében már lefelé csorgott, a pénteki piaczárás felé közeledve a hazai részvényindex lendülete elfogyott, a BUX index 4,4 milliárd forintos forgalom mellett 8 ponttal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,2 százalékos esést követően 10 050 forintnál jár, míg a Richter 0,9 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5050 forintig estek. A Mol megőrizte a nap első felének emelkedésének egy részét, az olajvállalat árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok közül a Magyar Telekom részvényei teljesítenek a legjobban, a telekomcég árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb.

Emelkedik a Magyar Telekom 2018.09.14 13:20

A pénteki kereskedés második felére ráfordulva felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek, a régiós tőzsdék azonba felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,1, a bécsi börze pedig 0,6 százalékkal került feljebb. Bár a hazai részvényindex kora délután kissé veszített a reggeli lendületéből, az összességében kedvező részvénypiaci hangulatnak köszönhetően a magyar tőzsde továbbra is emelkedik, a BUX index 3,2 milliárd forintos forgalom és 133 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb. A hazai nagypapírok a stagnáló OTP kivételével emelkednek, a Richter árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,9 százalékos emelkedést követően 2886 forintig emelkedett, a Magyar Telekom pedig 1 százalékos emelkedés után 409 forintnál várja a folytatást.

Kitart a pozitív hangulat az európai tőzsdéken 2018.09.14 13:10

A kereskedelmi háborús félelmek érdemben csökkentek, miután a piaci szereplők abban bíznak, hogy folytatódhatnak az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásai, miután az USA a héten felkérte Kínát az egyeztetések folytatására. A befektetőket mindemellett a csütörtöki, jelentős török kamatemelés is megnyugtatta, átmenetileg enyhítve a feltörekvő piaci aggodalmakat. Az európai tőzsdék továbbra is emelkednek, bár a kontinens börzéi a kereskedés második felére ráfordulva kissé veszítettek a korábbi lendületükből, a DAX index 0,2, a CAC40 és a brit FTSE100 0,3 százalékkal került feljebb, míg a milánói tőzsde stagnál.

Kikerül a BUX indexből a Zwack, az OTP ajánlása továbbra is tartás 2018.09.14 12:51

Kikerülnek a Zwack részvényei a BUX indexből, miután a társaság immár másodszor nem tudott megfelelni a Budapesti Értéktőzsde által támasztott kritériumoknak. A BÉT döntését az OTP elemzői kommentárban értékelte, az elemzőház továbbra is tartásra ajánlja a Zwack részvényeit, 17 046 forintos célár mellett, ami 1,8 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény csütörtöki záróárához képest.

tovább a cikkhez...

Felpattant a Mol 2018.09.14 10:56

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék a pénteki kereskedés első felében, a magyar tőzsde is tovább emelkedett, a BUX 2,1 milliárd forintos forgalom mellett 238 ponttal került feljebb, a blue chipek is emelkednek, az OTP és a Richter árfolyama 0,4 százalékkal került feljebb, a Mol felpattant ma délelőtt, az olajcég árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb, a Mol 2892 forintig emelkedett. Erősen indult a hét utolsó napja a Magyar Telekom számára is, a telekomcég árfolyama 1 százalékkal került feljebb.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2018.09.14 09:25

A tengerentúli börzék emelkedése után Ázsiában is kitartott a pozitív hangulat a hét utolsó napján, a kereskedelmi háborús feszültség enyhülése nyomán emelkedtek a távol-keleti indexek, miután az USA a hét folyamán felkérte Kínát a két ország közötti kereskedelmi tárgyalások folytatására, a piaci szereplők egy része pedig abban bízik, hogy a feleknek sikerül megállapodnia, ezáltal nem kerül majd sor az USA által korábban meglebegtetett importvámok kivetésére, ami 200 milliárd dollár értékű kínai árut sújtana. A jó hangulat az európai tőzsdékre is átragadt, a brit FTSE100 és a DAX 0,4 százalékkal került feljebb, a madridi tőzsde 0,2, míg a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb a pénteki piacnyitás után.

Emelkedéssel vág neki a pénteki napnak a magyar tőzsde 2018.09.14 09:07

Emelkedéssel indul a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX index 178 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a hazai blue chipek is kivétel nélkül emelkednek, az OTP 0,3, a Mol 0,6 százalékos emelkedéssel vágott neki a hét utolsó napjának, a Richter pedig 0,7 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom felpattant, a telekomcég árfolyama 1,2 százalékkal került feljebb.

Enyhül a feszültség, emelkedéssel indulhat a nap Európában 2018.09.14 08:48

Mi történik a tőzsdéken?

  • Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék a hét negyedik napján, miután a piaci szereplők egy részét megnyugtatták az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásait előrevetítő beszámolók. A pozitív hangulat egészen a csütörtöki piaczárásig kitartott, különösen jól teljesítettek a technológiai szektor részvényei a Dow végül 147 pontos emelkedés mellett 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal került feljebb.

  • Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos feszültség enyhülésével párhuzamosan emelkednek az ázsiai tőzsdék a pénteki kereskedésben, a Nikkei 1,2 százalékkal került feljebb, a kínai tőzsdék is emelkednek, a hongkongi tőzsde 0,9, a sanghaji börze pedig 0,1 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkedtek az indexek, a dél-koreai Kospi 1,4, míg a szingapúri tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb.

  • Vegyes makroadatok érkeztek pénteken Kínából, az augusztusi, évesített iparai termelés 6,1 százalékos emelkedése mellett a kiskereskedelmi forgalom 9 százalékkal bővült, mindkét esetben felülteljesítve az előzetes várakozásokat. A beruházási adat azonban elmaradt a várakozásoktól, az év első nyolc hónapjában 5,3 százalékos volt az évesített bővülés, ami új mélypontot jelentett a kínai beruházások esetében.

  • Az elmúlt napok lejtmenete után a hazai részvényindex nem találta az irányt tegnap délelőtt, a csütörtöki kereskedés második felében a javuló részvénypiaci hangulattal párhuzamosan azonban a magyar tőzsde is felfelé kapaszkodott, bár a zárásra végül elfogyott a lendület. A BUX index 52 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek vegyesen teljesítettek csütörtökön, az OTP közel 1 százalékos emelkedést követően 10 070 forinton zárt, míg a Mol 0,7 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,7 százalékos esés után 405 forinton zárt, míg a Richter nagyot esett, a gyógyszergyártó papírjai 2 százalékos esés után 5095 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától.

  • A határidős DAX index 57 ponttal került feljebb péntek reggel, 0,5 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik péntek reggel az euróval szemben, egy euró 323,86 forintba kerül, egy dollárért pedig 276,69 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a KSH az építőipari júliusi adatát teszi közzé.

  • Az eurozónából a júliusi külkereskedelmi statisztikák érkeznek majd.

  • Az Egyesült Államokból az augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatsorra figyelnek a befektetők.

Enyhül a feszültség, emelkedéssel indulhat a nap Európában

Mi történt idén a tőkepiacokon?

A lengyel tőzsde kivételével minimális emelkedéssel zárták a csütörtöki napot a régiós részvényindexek, a régiós börzék idei teljesítménye azonban felemás, míg a prágai tőzsde idén 1,4 százalékkal került feljebb, a BUX idén 8,2 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG közel 10 százalékot esett idén.

Enyhül a feszültség, emelkedéssel indulhat a nap Európában

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium