Emelkedik a Richter a holnapi fontos esemény előtt

2018. május 17. 16:23    
nyomtatás
 
Az irányt keresi szerdán a magyar tőzsde, a blue chipek pedig a Richter kivételével esnek, a gyógyszergyártó részvényei azonban 3 százalékkal kerültek ma feljebb. A piaci szereplők valószínűleg a pénteki napra készülnek, ugyanis az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága előreláthatólag pénteken teszi majd közzé a társaság fontos készítményére, az Esmyára vonatkozó ajánlását.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A magyar tőzsde szerdai záróértéke közelében jár szerda délután, a BUX 18 ponttal került feljebb, a hazai blue chipek a Richter kivételével esnek. A nagyvállalatok papírjai közül a Richter 1,9 milliárd forinttal a legforgalmasabb a részvény, a gyógyszergyártó papírjai 3 százalékkal kerültek ma feljebb.

A Richter számára fontos lesz a pénteki nap, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) előreláthatólag május 18-án teszi közzé az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerek Bizottságának (CHMP) a társaság fontos készítményére, az Esmyára vonatkozó ajánlását. Elképzelhető, hogy az emelkedés ennek szól, a piaci szereplők kedvező döntésre számítanak és a befektetők ennek megfelelően pozícionálják magukat.

A technikai képet megvizsgálva látható, hogy a Richter az év első felének jelentős zuhanása után többször is megpróbálta leküzdeni az 5500 forintos ellenállást, majd hétfőn végül sikerült áttörnie azt. Az 5500-as szint áttörése további teret nyitott meg a részvény emelkedése előtt, azonban rövid távon az irányt a PRAC által közzétett ajánlás határozhatja majd meg.

Emelkedik a Richter a holnapi fontos esemény előtt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium