Előfizetői tartalom

Emelkedik az infláció, mibe érdemes most fektetni?

Portfolio
Emelkedő inflációs környezetben inflációkövető vállalati és államkötvényeket, rövid és középes átlagos futamidejű, magas hozamú vállalati és államkötvényeket, és olyan országok (Oroszország, Brazília) kötvényeit érdemes tartani, ahol kamatcsökkentés várható. A részvénypiacokon a bankok és biztosítók részvényei lehetnek érdekesek, de a portfólióba olyan papírokat is érdemes tenni, amelyek a technológiai forradalom szektoraiból kerülnek ki, de olyan országok részvényeibe is érdemes fektetni, ahol strukturális reformokat hajtanak végre, mondta el egy mai előadáson Kocsi János, az Amundi Alapkezelő részvényportfolió menedzsere.

Az Amundi Alapkezelő szerint a világgazdaság főbb fundamentumai egyelőre nem mutatnak túlhevültségre utaló jeleket, a főbb régiók gazdasági növekedése stabil, túlhevültségre vagy nagyobb lassulásra utaló jelek egyelőre nem látszanak, a vállalatok beruházási költségei sem szaladtak el, nem jellemző az a féktelen felvásárlási aktivitás, vagy tőzsdei kibocsátási láz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés