Előfizetői tartalom

A legalacsonyabbak közt a budapesti rezsi Európában - De csak ha nem a pénztárcádhoz mérjük

Portfolio
A magyarországi lakossági áram- és földgáztarifák továbbra is a legalacsonyabbak közé tartoznak Európában. Az energiahivatal szeptemberi felmérése szerint Budapesten a lakossági fogyasztók földgáz átlagára 3,17 eurócent/kWh volt, a villamos energiáé 11,62 eurócent/kWh, ezzel a fővárosok sorrendjében Magyarország az első, illetve az ötödik helyen áll. A jövedelmekhez viszonyítva ugyanakkor 13 európai fővárosban is kisebb terhet jelent az áram- és gázszámla a háztartásoknak, mint Budapesten.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító statisztikája az európai fővárosok szeptemberi lakossági villamosenergia-tarifáit vizsgálva azt találta, hogy a budapesti áramáraknál csak a szerb, a bolgár, a román és a litván fővárosban olcsóbb az áram. A budapesti lakossági tarifa 11,62 eurócent volt kilowattóránként az idei első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés