Előfizetői tartalom

Afrikai olajjal szabadul az orosz függéstől Lengyelország

Portfolio
Miközben Németország, Magyarország és az EU egyéb országai nem csinálnak problémát abból, hogy energiaellátásuk jelentős részét oroszországi eredetű importtal fedezik, mások, mint például Lengyelország akár felárat is hajlandó fizetni azért, hogy szabaduljon a függéstől. Az ország legnagyobb finomító vállalata, az állami tulajdonú PKN Orlen nigériai olajat vásárolt, az első szállítmány október közepén érkezhet meg az országba.

Azt követően, hogy az orosz gáz alternatívájaként Lengyelország például az Egyesült Államokból származó LNG-vel igyekezett diverzifikálni ellátását, most az olajellátásban is új források bevonásával csökkentené az orosz energiaimportot. Az első nigériai szállítmányban mintegy 130 ezer tonna olaj fog megérkezni Gdanskba, mondta el Daniel Obajtek, a PKN vezérigazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés