Előfizetői tartalom

Bejelentették: tényleg nálunk tárol földgázt a Gazprom

Portfolio
A magyarországi földgáztárolók töltöttségi szintje október elején elérte az összesen 4 milliárd köbmétert, amely képes kielégíteni a hazai téli fogyasztás mintegy kétharmadát. A tárolók töltése tovább folytatódik, aminek részeként az MVM-csoport és Gazprom Export logisztikai szolgáltatási szerződést kötött egymással. A szerződés keretében a felek további legfeljebb 700 millió köbméter földgáz hazai tárolókban történő tárolásáról állapodtak meg, ami által a hazai tárolók töltöttségi szintje több mint 10%-kal emelkedhet meg - olvasható az MVM közleményében.

A lépéssel a fűtési szezon kezdetekor Magyarországon a régió országai közül az egyik legmagasabb fogyasztás arányos földgázmennyiség áll majd rendelkezésre. A magyarországi földgáztárolókban az egy évvel korábbihoz képest immár 38%-kal több, összesen 4 milliárd köbmétert meghaladó földgáz érhető el, ami több mint 1 milliárd köbméterrel haladja meg a tavalyi maximális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés