Előfizetői tartalom

Egy tollvonással 600 forintig küldhetik a benzinárat - Állítják, vége lehet a magyar autósok jó világának

Portfolio
Gyökeres változást hozhatnak a ma még nyomott nemzetközi olajárkörnyezetben az iráni energiaszektort célzó amerikai szankciók. Az Egyesült Államok novembertől nullára csökkentené Irán olajexportját, ami, ha egyéb termelési problémákkal is párosul, jókora problémákat okozhat a globális ellátásban. Erre hivatkozva ismét megjelentek a 120, sőt 150 dolláros olajárat előre jelző prognózisok. Mindez pedig a magyarországi üzemanyagárakat sem hagyná érintetlenül.

Állítják, vége lehet a magyar autósok jó világának - Egy tollvonással 600 forintig küldhetik a benzináratIrán jelenleg körülbelül napi 2,4 millió hordó olajat exportál, ami a globális olajkeresletnek hozzávetőleg ugyanekkora, 2,4 százalékát teszi ki. Bár a korábbi várakozások arról szóltak, az USA ennek csak mintegy negyedét fogja tudni kivonni a piacról, - tekintettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés