Elektromos töltőket telepít Magyarországon a cseh energiaóriás

2018. december 6. 10:24  english version   
nyomtatás
 
Magyarországon telepítene elektromosautó-töltőket a CEZ cseh energetikai vállalatcsoport. A társaság első ütemben a hazai piacra fókuszál, majd azon országokban is bővíteni kívánja az e-töltői hálózatát, ahol már jelen van, így Lengyelországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is. A gyorsabb növekedés érdekében akvizíciós lehetőségeket is vizsgálnak, idézte a Reuters Tomas Chmeliket, a vállalat tiszta technológiák divíziójának vezetőjét.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Magyarországon jelenleg összesen mintegy 3128 elektromos jármű van regisztrálva, míg Csehországban 2473. Ugyanekkor az alig több mint ötmilliós népességű Norvégiában 239 ezer. Magyarországon 2020-ig 30 ezerre nőhet a forgalomba helyezett elektromos járművek száma. Chmelik becslése szerint 2020-ra 10 ezerre, 2030-ra pedig 250 ezerre bővülhet a csehországi elektromosjármű-park. A CEZ 2019 végéig több mint megkétszerezné és több mint 150-re bővítené csehországi e-töltő hálózatát.

A Mol is jelentős tervekkel rendelkezik, 2020 végéig akár 30 millió eurót invesztálna e-töltők telepítésébe a régióban, amelynek keretében akár 700 töltőállomást is létrehozna Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban. A beruházás a társaság tradicionális kiskereskedelmi üzletága eredményének 10-15 százalékát generálhatja a következő tíz évben, ez az arány pedig 50 százalékre emelkedhet 2040-ig. A fogyasztói szolgáltatások üzletág idén a menedzsment várakozásai szerint 420 millió dollár EBITDA-t termelhet.
A szabályozási környezet és a fogyasztói szokások változása miatt arra a következtetésre jutottunk, hogy a fosszilis üzemanyagpiac megváltozik a következő évtizedben, ami jelentős hatással lesz a hagyományos olaj- és gázüzletre

- idézi a hírügynökség Ratatics Pétert, a fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatóját, a Mol Magyarország operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatóját.

A Mol a német E.Onnal, a horvát HEP-pel, a szlovén Petrollal, a BMW-vel és a Nissan magyarországi egységével együtt egy EU által támogatott nemzetközi e-töltő telepítési projektben is részt vesz (NEXT-E), amelynek keretében 252 darab gyorstöltőt telepítenek Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában és Romániában.

Címlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium