FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Elkeserítő adatok jelentek meg Európáról

Portfolio
2012-ben is folytatódott az európai energiafogyasztás csökkenése, ami az EU-s klímavédelmi akciók mellett sem fest kedvező képet a gazdasági aktivitásról. Sok energiahordozó esetében 10 évvel korábbi szinten alakult a 2012-es energiafogyasztás az Európai Unióban, ráadásul egyedül a klímabarátnak alig nevezhető szén volt az, amelynek fogyasztása bővülni tudott 2011 és 2012 között. A BP adatai alapján 2012-ben a magyar energiafogyasztás olyan szinten alakult, mint a 70-es évek közepén.

Habár az iparosodott országok esetében egyre inkább enyhül az energia-felhasználás és a gazdasági teljesítmény közötti kapcsolat, az energiafogyasztási adatok továbbra is releváns tartalommal bírnak egy adott terület gazdasági aktivitásával összefüggésben. Az Európai Unió adatsorait követve jól tetten érhető a 2000-es évek végén megjelenő gazdasági válság, és annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés