EU-toplistás Magyarország a benzines autók arányában

2019. január 9. 10:52  english version   
nyomtatás
 
Magyarországon az egyik legmagasabb a benzinüzemű személyautók aránya, míg a dízeleké az egyik legkisebb az Európai Unióban az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat 2016-os adatai szerint.


A benzines autók aránya az EU-ban Cipruson volt a legmagasabb, 86 százalékos, megelőzve Finnországot (75%) és Magyarországot, ahol a teljes személyautóflotta 70 százaléka benzinüzemű.

A statisztika alapján a dízeles autós aránya ugyanakkor Franciaországban (69%), Litvániában (65%), valamint Luxemburgban (64%) volt a legmagasabb.

Magyarországon a dízelek a teljes személyautó-állomány kevesebb mint 30 százalékát teszik ki, ami alig több mint fele az 57 százalékos osztrák részaránynak. Ezzel Magyarországon uniós összevetésben is az egyik legkisebb a gázolajat fogyasztó autók aránya. Mindez azt is jelenti, hogy több mint kétszer annyi benzines autó fut itthon, mint dízeles.

Az alternatív üzemanyagokkal hajtott autók aránya Lengyelországban (16%), Litvániában (10%), valamint Olaszországban és Lettországban volt a legmagasabb (egyaránt 8-8%), míg Magyarországon mindössze 1-2 százalékot tettek ki.

EU-toplistás Magyarország a benzines autók arányában

Eurostat


Címlapkép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium