Előfizetői tartalom

Ez volt Orbán eddigi legnagyobb menetelése

Portfolio
Az állami tulajdon növelése az energiaellátásban 2010 óta meghatározó eleme a kormány politikájának, amelyre 2013-tól a rezsicsökkentési akciósorozat is ráerősített. Több száz milliárd forint ment el már az elmúlt négy évben is energetikai eszközök állami felvásárlására, de már most látható, hogy egy újraválasztás esetén az energetika területre vonatkozó felvásárlási költések tovább fognak emelkedni.

Bye-bye Surgut A kormány első energiaipari felvásárlása az orosz Surgutneftegaz kezében lévő MOL-pakett kivásárlásához köthető. Mint ismeretes, a MOL menedzsmentje és a Surgut közötti feszült viszonyt végül csak az állami kivásárlásnak sikerült feloldania. A Surgut és a MOL közötti vita azt megelőzően folyamatosan árnyékot vetett a magyar-orosz diplomáciai kapcsolatokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés