Előfizetői tartalom

Fordulat előtt a világ energiaellátása - Eltűnnek az egyszerű fogyasztók

Portfolio
A megújuló energiák megjelenésével egy merőben új modell kezd kialakulni az európai energiapiacon, amelynek lényege, hogy a termelés sokkal közelebb kerül a fogyasztás helyéhez. A decentralizált energiatermelési modellben napelemes rendszerekkel már a háztartások is aktív részeseivé válnak az energiapiacnak, míg az intelligens hálózatok várható megjelenése teljesen újjáformálhatja az energiafogyasztással kapcsolatos ismereteinket és gyakorlatunkat.

A hagyományos áramellátási rendszerek alapvetően úgy épülnek fel, hogy nagy teljesítményű, fosszilis energiahordozót égető erőművek a fogyasztás helyétől jellemzően távol termelik meg a villamos energiát, amelyet azt követően kiterjedt vezetékhálózaton keresztül szállítanak, majd osztanak el a különböző típusú fogyasztók számára. A decentralizált energiaellátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés