Gyengébb lehet a vártnál a világ olajszomja

2019. május 15. 12:00    
nyomtatás
 
Lefelé módosította a globális olajkereslet tavalyi és idei bővülésére vonatkozó becslését a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA).

Az olajpiaci kilátásokról a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!A világ olajkereslete 2018-ban 1,2 millió hordó/nap mértékben bővülhetett az IEA szerdai közlése szerint, ami 70 ezer hordóval marad el a szervezet legutóbbi becslésétől. 2019-ben 1,3 millió hordó/nap lehet a növekedés mértéke, ami 90 ezer hordóval alacsonyabb a legutóbbi prognózisnál.

A szerdán ismertetett jelentés szerint a lépést részben az olyan nagy felvevő piacok vártnál gyengébb 2018-as kereslete indokolja, mint India, Egyiptom, Indonézia és Nigéria, az idei adatok pedig azt mutatják, Brazília, Kína és Japán kereslete is elmaradhat az IEA korábbi becslésétől.

A világ olajkeresletének vártnál lassabb bővülése refelektálhat az Egyesült Államok által kirobbantott kereskedelmi viták esetleges hatására, valamint egyebek mellett a közel-keleti feszültségek potenciális hatásaira is.

Gyengébb lehet a vártnál a világ olajszomjaCímlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium