Előfizetői tartalom

Gyorsan 100 dollárig ugorhat az olajár

Portfolio
Emelkedik az olaj ára hétfőn, mivel hetekkel az iráni szankciók hatályba lépése előtt az amerikai tartalékok több éves mélyponton állnak, az olajkartell pedig elutasította a kitermelés növelését sürgető amerikai kérést. A piacon várható kínálati szűkület év végéig 90 dollárig, jövő év elejére pedig 100 dollárig hajthatja fel az árfolyamot előrejelzések szerint.

Elsősorban az iráni olajexportot sújtó amerikai szankciók várható hatására az olaj ára 2019 elején elérheti a hordónkénti 100 dollárt a Trafigura és a Mercuria árupiaci kereskedő társaságok szerint. A Trafiguránál úgy látják, 2018 karácsonyára meglehet a 90 dolláros ár. A Mercuria Energy Trading szerint csaknem 2 millió hordóval mérséklődhet a globális olajpiaci kínálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés