Előfizetői tartalom

Hallgat a kormány: szép csendben történelmi szakításra készül Magyarország

Portfolio
Egyelőre nem világos, hogy a magyar kormány hosszabb távon milyen szerepet szán a szénnek a hazai energiamixben, így az sem, hogy várható-e, és ha igen, mikor jöhet egy, a németországihoz hasonló magyarországi bejelentés. A külföldi sajtóban tavaly év végén megjelent 2030-as nem hivatalos magyar céldátumról azonban már furcsa módon hallgat a kormány, pedig az Európai Bizottság szerint a ma működő szén-, illetve lignittüzelésű erőművek kétharmadát le kell majd állítani 2030-ig.

Németországban a hét végén jelentette be a kormány munkacsoportja, hogy 2038-ig teljesen kivezetnék a szenet az energiamixből; Magyarországon ugyan korábban már felvetődött a 2030-as évszám, a kormány azonban azóta kerülni tűnik nem csak a konkrétumokat, de egyáltalán, a kérdésről való kommunikációt is. Amint arról a Portfolio elsőként beszámolt, tavaly novemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés