Előfizetői tartalom

Horror olajár-forgatókönyveket számolgat a Gazprom

MTI
|
Portfolio
Tavaly csaknem 30 százalékkal esett a Gazprom által Európának szánt földgáz átlagára - derült ki hétfői nyilatkozatokból. Azt is megtudtuk, hogy az orosz gázipari óriás most már 25, illetve 20 dolláros olajár-forgatókönyvek mellett számolja végig, hogy mi történne pénzügyileg. Az gázárak ugyanis időbeli késleltetéssel az olajárakat követik, amelyek mostanában hatalmas mélyrepülést mutatnak és az idénre tervezett 50 dolláros szintnél egyelőre sokkal alacsonyabb szinteken mozognak.

Alekszandr Medvegyev, a Gazprom alelnöke hétfőn befektetőknek azt mondta New Yorkban, hogy a 2014. évi 345,24 dollárhoz képest tavaly 29,5 százalékkal 243,45 dollárra csökkent az Európába szállított földgáz átlagára. Elmondta még, hogy a Gazprom tavalyi részesedése az európai gázpiacon 31 százalékra, több évtizede legmagasabb szintre emelkedett. 2014-ben a Gazprom-részesedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés