Igazi óriás léphet a tőzsdére jövőre

2019. augusztus 9. 15:55    
nyomtatás
 
2020 elején megtörténhet a világ eddigi legnagyobb tőzsdei bevezetése. Szaúd-Arábia állami olajcége, a Saudi Aramco a parkettre léphet. - a The Wall Street Journal cikke szerint.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


Az állami társaság kötvényt bocsátott ki idén áprilisban 12 milliárd dollár értékben. Fellelkesültek a kormány tagjai a tranzakció sikerességének köszönhetően, így igyekeznek felgyorsítani a tőzsdére lépés folyamatát.

A Khashoggi gyilkossági ügy egyre jobban halványul már a befektetők emlékezetében, mely nem vetett volna jó fényt az Aramco tőzsdei jegyzésére.

A szaúdi kormány a részvények értékesítéséből befolyó összeget szociális és katonai célokra fordítaná, továbbá ebből finanszírozná az új 500 milliárd dollárba kerülő futurisztikus város, Neom felépítését.

Címlapkép: Christopher Pike/Bloomberg via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium