Előfizetői tartalom

Íme a jövő energiaellátása: főszerepben az elégedett fogyasztók

Az energiaipari szakértők kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a közműszolgáltatások jövője az okos mérőkben (és az áram esetében) az intelligens hálózatokban rejlik. Ezen eszközök, illetve rendszerek a kulcsai a megújuló energiák terjedésének, a jobb minőségű és költséghatékonyabb szolgáltatásoknak, az energiával való spórolásnak. Nem mellékesen, a differenciált, személyre szabott szolgáltatások/termékek kialakulása is az okos mérők elterjedésén alapul. Olaszországban például már a lakosság jelentős része okos mérőt használ, ami által minden hónapban csak a tényleges fogyasztás után érkezik a számla, míg a szolgáltató hatalmas költségeket takarít meg az áramlopások egyszerűbb felderítésével. Hazánkban éppen jelenleg készül egy tanulmány az okos mérők bevezetésének feltételeiről, bár vannak, akik úgy vélik, hogy ezen eszközök széleskörű alkalmazásának támogatása helyett - jelen pillanatban - hasznosabb intézkedéseket is végre lehetne hajtani a hazai energiapiacon.

Mi mindenre képesek az okos mérők?. Ha ma írnák a Bibliát, akkor a Teremtés könyve egy mondattal minden bizonnyal kiegészítésre kerülne, hiszen egy modern, korunkhoz hű világteremtés semmiképpen sem képzelhető el a következő mondat nélkül:"Let there be smart." Smart: okos, ügyes, intelligens, elegáns. Minden olyan jelző, ami nélkülözhetetlen korunkban a versenyelőny...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés