Előfizetői tartalom

Kína és Amerika nyomása hajtja az EU energiaforradalmát

Portfolio
Az Európai Unió tiszta energiarendszerre való áttérést szolgáló intézkedéscsomagja, a Clean Energy Package azért is fontos, mert Kína vagy az Egyesült Államok is komoly eredményeket érte a megújuló technológiák terén, amely nyomás alatt tartja az európai döntéshozókat - mondta a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című konferenciáján Hoós Éva, az Európai Bizottság policy officere, aki példaként említette az akkumulátorok piacát.

Az unió 2030-ig megújulók arányát 32 százalékra szeretné feltornászni, az energiahatékonyságot pedig 32,5 százalékra. A célok elérése érdekében bevezetésre került támogatási rendszereknél fontos, hogy kiszámíthatók legyenek, mert a korábbi visszásságok visszaütöttek a befektetővédelem szempontjából - fogalmazott, hozzátéve, hogy az energiapolitika nem elszigetelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés