Előfizetői tartalom

Követelménnyé vált a fenntarthatóság a beruházásoknál

Portfolio
A fenntarthatósági és pénzügyi szempontnak együtt kell érvényesülnie a megújuló energia beruházásokról szóló döntések során, az állam szerepe pedig kiemelt a rendelkezésre álló források becsatornázásában - hangzott el a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című konferencia hazai megújuló energia beruházások finanszírozási lehetőségeiről szóló panelbeszélgetésében kedden. A beszélgetés résztvevőinek többsége szerint a következő nagy boom az energiaszektorban az energiatárolásról szólhat, de az okos hálózatokra és a rendszerintegrációra, illetve olyan megújuló energiaforrásokra is fellendülés várhat, mint a geotermia vagy a biomassza.

A megújuló energia jelenlegi hazai befektetési környezete pályázatírói szempontból alapvetően támogatónak tűnik - mondta Kovács Zoltán, a Rekontir Cégcsoport ügyvezető igazgatója, aki utalt az Európai Uniós források kiemelkedően magas magyarországi lehívási arányára is. Kovács szerint a megújuló energia beruházások és a fenntarthatóság ügye társadalmi felelősségvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés