Előfizetői tartalom

Leállították a Magyarországra tartó gázvezeték projektjét Bulgáriában

MTI
|
Portfolio
A Bulgartransgaz bolgár cég ideiglenesen felfüggesztette a Török Áramlat második szálának, Bulgárián át Szerbiáig tartó szakasza megépítéséhez szükséges berendezések és építési anyagok vásárlásával kapcsolatos közbeszerzési eljárást. A Török Áramlat földgázvezeték első szála Törökország belső fogyasztását szolgálja, az épülő második vezetékszál pedig Közép-Európa, köztük Magyarország ellátásához járulhat hozzá.

A bolgár állami energiaholdinghoz tartozó Bulgartransgaz honlapján az szerepel, hogy az eljárást az Atomenergoremont AD cég támadta meg. Azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen indokkal. A közbeszerzési eljárást az ügy kivizsgálásáig felfüggesztették - áll az állami cég közleményében. Az Atomenergoremont elsősorban a kozloduji atomerőmű berendezéseinek karbantartásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés