Előfizetői tartalom

Lefújták a világ legnagyobb részvénykibocsátását

Portfolio
Bár még néhány napja is azt ígérte az Aramco éves jelentésében a szaúdi olajminiszter, hogy készítik a céget a tőzsdei kibocsátásra, ma négy független forrásból is úgy értesült a Reuters, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi kibocsátást lefújták és belátható időn belül nem fog tőzsdére menni a nagy szaúdi olajcég. Elmarad tehát a világ legnagyobb tőzsdei kibocsátásaként beharangozott gigaüzlet. Később a CNBC azt közölte, információi szerint a szaúdi trónörökös továbbra is szeretné tőzsdére vinni az Aramcót.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó források, a kibocsátást előkészítő pénzügyi tanácsadók, lényegében azt mondták, hogy hivatalosan nincs bejelentve az IPO lefújása, de már a kibocsátás halasztása, most pedig a tanácsadók elküldése mind-mind ezt jelzi. A cikk szerint egyébként az Aramco éves költségvetésében júniusig volt arra elkülönítve forrás, hogy fizessék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés