Magyar technológiával épül szennyvíztisztító-telep Ghánában

MTI
2019. február 12. 12:49    
nyomtatás
 
A nyugat-afrikai ország második legnagyobb városában, a mintegy kétmillió lakosú Kumasiban tették le hétfőn egy 10 millió euró értékű szennyvíztisztító-komplexum alapkövét. Fekete-Afrikában ez az első vízgazdálkodási projekt, amelyet az Eximbank finanszíroz. A telepet a magyar Pureco Kft. tervezte és építi meg.


Joó István, a külgazdasági és külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint a ghánai befektetők meglehetősen erős versenyben választottak végül magyar technológiát. Az üzem több mint 100 ezer ember életminőségének javításához fog hozzájárulni 2020 közepétől, és a cég tárgyalásokat kezdett a ghánai féllel további szennyvíztisztító-telepek építéséről - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Afrikának, és így Ghánának is az egyik legsúlyosabb gondja a lakhatás megoldása. A mintegy 30 milliós országnak a következő években közel kétmillió lakást kell felépítenie. Ezért lehet kiemelt jelentősége annak, hogy a fővárosban, Accrában kedden felavatták egy magyar vállalkozás, a Solin Energy Kft. egy készház-technológiával felépített, 150 négyzetméteres lakóegységét. A ház elemei Magyarországon készültek, és magyar szakemberek itt szerelték össze azokat kevesebb mint 11 nap alatt, ami helyi szakértők és minisztériumi munkatársak szerint rekord gyorsaságot jelent. A magyar cég 10 ezer lakóegységnek a felépítéséről kezdett most tárgyalásokat a lakásügyi minisztériummal.

Fekete-Afrikában óriási az érdeklődés a magyar szakértelem és technológiák iránt, (...) a magyar cégek előtt óriási lehetőségek vannak az itteni mezőgazdaságban, vízgazdálkodásban, feldolgozóiparban, de akár a védelmi iparban is - mondta a helyettes államtitkár.

A mostani bejelentések előtt januárban derült ki, hogy Magyarország részvételével valósul meg egy másik nagy ghánai projekt, egy mintegy 400 megawattos kombinált ciklusú gáztüzelésű erőmű is, mintegy 70 millió dolláros beruházás keretében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium