Előfizetői tartalom

Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni a benzinért

Portfolio
Bár úgy tűnik, a tiltakozás hatására végleg elmarad a Franciaországban januártól tervezett újabb üzemanyagadó-emelés, vagyis a sárgamellényes mozgalomnak sikerült egyik fő célját elérnie, ugyanakkor érdemes megvizsgálni, hogyan alakulnak a franciaországi üzemanyagárak nemzetközi összevetésben. A franciaországi árak abszolút értékben jócskán meghaladják a magyarországiakat, de az átlagos jövedelmekhez viszonyítva az árakat már más kép rajzolódik ki: ilyen összevetésben a magyarországi üzemanyagköltségek a legmagasabbak közé tartoznak az EU-ban.

Az eredeti tervek szerint a párizsi kormány 2019 januárjától 6,5 eurócenttel emelte volna a gázolaj környezetvédelmi adóját, a benzin esetében 2,9 centtel nőtt volna az adótartalom. Ez valamivel több mint 20 forintos áremelkedést jelentett volna a dízel, és 10 forint körüli drágulást a benzin esetében. Ez ugyan nem tűnik nagyon nagy emelésnek, azonban a franciaországi üzemanyagárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés