Előfizetői tartalom

Magyarországra jöhet a szén, amit Amerika egyre kevésbé hajlandó felhasználni

Portfolio
Befutott az első szénszállítmány az Egyesült Államokból Lengyelországba, miután azt korábban maga Donald Trump, az USA elnöke ígérte meg a varsói kormánynak. A vásárló, a Weglokoks nevű szénkereskedő társaság szándékai szerint nem csak belföldön, hanem exportra is továbbértékesítené az energiahordozót, egyebek mellett Magyarországra is. Az amerikai LNG mellett a szén is egyre nagyobb kihívást jelent a térségben az orosz energiahordozók számára.

A Baltimore-ból indult Navios Helios nevű teherszállító hajó 73 616 tonna szénnel a rakodóterében pénteken futott be Gdanskba. A címzett a lengyel állami Weglokoks, az ország legnagyobb szénkereskedő vállalata volt, amely a további importot sem zárja ki, olyan más országokból, mint Kazahsztán vagy Kolumbia. A lengyel szénimport zöme mindezidáig Oroszországból érkezett, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés