Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékért

2019. május 15. 17:27    
nyomtatás
 
Azt már korábban tudni lehetett, hogy az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényenként bruttó 16 forintos osztalékot fizet a 2018-as üzleti évben elért eredményéből, szerdán pedig a társaság ismertette az osztalékfizetéshez kapcsolódó menetrendet is.

Az Alteo tevékenységéről és terveiről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferencia résztvevői első kézből tájékozódhatnak Ifj. Chikán Attila vezérigazgatótól. Még nem késő jelentkezni!


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

  • Az Alteo április 26-i közgyűlése arról határozott, hogy a tavalyi éve utáni megállapított leányvállalati osztalékokkal kiegészített szabad eredménytartalékából 250 068 416 forint osztalékot fizet ki, ami a társaság tulajdonában álló saját részvényeket, továbbá a 2019. március 25. napján kibocsátott, osztalékra nem jogosító részvényeket ide nem értve részvényenként 16 forintos osztaléknak felel meg.
  • Az Alteo részvényeit a tőzsdén május 21-án lehet majd utoljára az osztalékért megvásárolni, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 22., míg az osztalékfizetés kezdőnapja május 30-a.
  • A 16 forintos osztalékkal és az Alteo részvényeinek szerdai 762 forintos záróárával számolva 2,1 százalékos osztalékhozam adódik, amivel az Alteo az alacsonyabb osztalékhozamot kínáló, hazai osztalékot fizető részvények között szerepel.

Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékértA társaság múlt hét péntekén ismertette 2019. első negyedéves nem auditált pénzügyi eredményeit. Eszerint az Alteo 12 százalékkal magasabb, 454 millió forintos EBITDA-t termelt 2019 első negyedévében, mint egy évvel korábban; a konszolidált árbevétel a tavaly év azonos időszakához képest 25 százalékkal 6,494 milliárd forintra növekedett, a csoport nettó eredménye ugyanakkor 119 százalékkal zuhanva 24 millió forintos veszteségbe fordult.

Egyebek mellett a társaság tőkepiaci terveiről is beszélt Ifj Chikán Attila vezérigazgató a Portfolio-nak május elején adott interjúban.

Az Alteo-részvény szerdán 762 forinton, az előző napival megegyező árfolyamon zárt.

Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékértMájus 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékértCímlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium