Előfizetői tartalom

Alaposan visszavágta bioüzemanyagos érdekeltségét Soros György

Portfolio
Alaposan visszavágta a bioüzemanyagokat is gyártó ADM-ben tartott részesedését Soros György, azt követően, hogy Kína az amerikai lépésekre válaszul megtorló vámokat és adókat vezetett be az Egyesült Államokból érkező áruk széles körére, ennek részeként pedig 70 százalékos importvámot vetett ki a tengerentúlról származó üzemanyag-adalékokra is.

A milliárdos üzletember, illetve alapkezelője, a Soros Fund Management több mint 50 százalékkal csökkentette az Archer-Daniels-Midland (ADM) mezőgazdasági óriásban felépített érdekeltségét. Ennek eredményeképpen 2018 utolsó negyedévének végén ADM-részvényállománya már csak 325 ezer darab volt, szemben az előző negyed végi 720 ezerrel - számolt be a Bloomberg. Az egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés