FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Márciusban dübörögtek leginkább a hazai földgáztárolók

Portfolio
A március végi, április eleji szokatlanul hideg idő miatt az elmúlt fűtési szezonban a magyarországi gázfogyasztási csúcs márciusra esett, a piaci gázkereskedők emiatt megemelkedett kitárolási igénye rendkívüli feladat elé állította a kereskedelmi gáztárolást végző E.On Földgáz Storage Zrt.-t (EFS), amely ilyenkor általában már a betárolási igények kiszolgálására készül fel - számol be az MTI.

Fritsch László, az EFS üzemeltetésért felelős igazgatósági tagja az MTI-nek elmondta: március 24-27. között folyamatosan napi 22 millió köbméter gázt tároltak ki a gázkereskedők igényeinek megfelelően, miközben a téli időszak addigi csúcsa 20,5 millió köbméter volt. Üzemeltetési, technológiai szempontból ez nagy kihívás volt a tároló számára, hiszen a megemelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés