Előfizetői tartalom

Mindenki mást maga mögé utasíthat Amerika az olajpiacon

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok a világ legnagyobb olajexportőrévé válhat 2024-től, megelőzve előbb Oroszországot, majd jó eséllyel Szaúd-Arábiát is - közölte a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentésében. A legutóbbi adatok ugyan a tengerentúli kutatás-termelési tevékenység gyengülését mutatják, azonban a szervezet szerint a következő öt évben a jelenleg is rekord szinten álló amerikai kitermelés több mint 30 százalékkal tovább emelkedhet.

Az Egyesült Államok előretörését elsősorban a palaolaj-kitermelés emelkedése teszi lehetővé, amelynek köszönhetően az USA olajtermelése a jelenlegi napi 12 millió hordós körüli szintről 16 millió hordóra bővül 2024-ig az IEA CNBC által is ismertetett jelentése szerint. Az Egyesült Államok 2018-ban vált a világ legnagyobb olajtermelőjévé, megelőzve a kitermeléscsökkentésekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés