Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott és beérte a szélenergiát a napenergia-termelés Magyarországon

Portfolio
Az előző évek növekedése után 2018-ban megállt az elsődleges magyarországi energiafelhasználás növekedése. A megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia részaránya a bruttó végső villamosenergia-fogyasztáson belül tavaly új csúcsra, 8,5 százalékra bővült. A nukleáris energia, a földgáz és a lignit alapon termelt áram mennyisége csökkent, ugyanakkor a napelemek által termelt villamos energia mennyisége közel 75 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest és beérte a szélenergiát.

Megtorpant az elsődleges magyarországi energiafelhasználás növekedése 2018-ban (1115 PJ) - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) előzetes statisztikájából. Miközben a hazai termelés az elmúlt öt év legalacsonyabb szintjére csökkent (462 PJ), a behozatal (1028 PJ) és az export (376 PJ) is emelkedett 2017-hez képest, így az import aránya 92 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés