Előfizetői tartalom

Nem tudtak olyan sokat kérni a német pénzgyárért, hogy ne tolongjanak érte

Portfolio
Az E.ON után holnap az RWE is tőzsdére viszi leválasztott cégét, az Innogy 2000 óta a legnagyobb kibocsátás lehet Németországban, az induló piaci kapitalizáció elérheti a 20 milliárd eurót is. Az Innogy-val a befektetők elsősorban osztalék-sztorit vesznek, melyben az áram és gázelosztó eszközök mellett kiskereskedelmi és megújuló energia üzletág van. Az érdeklődés óriási, a papírokra már csak az előzetes ársáv tetején lehet jegyzést leadni. Az induló árazás nem tűnik olcsónak, ami az egyik fontos kockázati tényező a papíroknál.

Holnap startol az RWE megújulós cégePénteken debütál a német piacon az Innogy, mely az RWE szétválásával jött létre, és a német közüzemi cég hálózati eszközeit és megújuló portfólióját tartalmazza. Több hasonlóság és különbség is látszik az E.ON leválasztott cégének, a nagy részben hagyományos áramtermelő eszközöket tartalmazó Unipernek a közelmúltban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés