Előfizetői tartalom

Olyan lépésre készül Venezuela, amilyet még sosem tett meg

Portfolio
Történetében először nyersolajat importálna finomítói számára Venezuela, a világ legnagyobb nyersolajkészletével rendelkező országa, mivel a csökkenő saját kitermelés miatt képtelen teljesíteni kötelezettségeit. Az erőfeszítések ellenére is félő azonban, hogy a PDVSA képtelen lesz teljesíteni hazai és külföldi üzemanyag-szállítási szerződéseit.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagjaként Venezuela korábban soha nem vásárolt külföldről olajat hazai finomítói felhasználásra, bár afrikai, orosz és amerikai nyersolajat már ezelőtt is kevert saját nehéz nyersolajához annak érdekében, hogy exportképes termékké tegye az amúgy kiemelkedő finomítási költségeket igénylő venezuelai olajat. Az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés