Előfizetői tartalom

Paks 2: készülnek az alacsony vízállásra

Portfolio
A Paksi Atomerőmű hűtővízigényét tekintve kellő tartalék állt rendelkezésre nyáron is, de az új blokkok szivattyútelepe majdnem két méterrel mélyebben lesz, mint a jelenlegi, így az évszázad végéig biztosítható a hűtővízigény - mondta Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára a Duna vízállása és a Paksi Atomerőmű összefüggésében. Bács Zalán, a Roszatom Central Europe magyarországi fióktelepének igazgatója szerint a nukleáris energia az egyik megoldást jelentheti a globális felmelegedés korlátozására.

A közép-kelet-európai régióban az erőműpark jelentős része 30-40-50 éves széntüzelésű erőmű, amelyek azonban hamarosan kikerülnek a termelésből, ez pedig jelentős kapacitáshiányos állapotot vetít előre. Ez várhat a magyar villamosenergia-termelői rendszerre is, vagyis új erőművekre lesz szükség itthon is - mondta Aszódi Attila. A nukleáris energiának és az atomerőműveknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés