Paks 2: nehezen megy a menza építőjének kiválasztása

2019. január 14. 09:15    
nyomtatás
 
Eredetileg novemberi határidővel írt ki közbeszerzést a Roszatom leánycége arra felvonulási épületek, irodák és egy 100 fős menza építésére a Paks 2 projekthez, azonban öt módosítás után január 18-ra tolták ki az ajánlatok beadásának határidejét, mivel nem érkeznek értékelhető ajánlatok - hívta fel a figyelmet Jávor Benedek, párbeszédes európai parlamenti képviselő facebook-oldalán.


A politikus szerint ez arra utal, hogy a paksi atomerőmű bővítésénél nem hogy súlyos csúszás van, "de egyre világosabb, hogy a paksi bővítést képtelenek megfelelően menedzselni, nincs érdemi piaci érdeklődés, sőt, még az üzemeltetéshez szükséges szakemberek kiképzése is akadozik. 4,5 év alatt majd' 3 év késést sikerült összeszerencsétlenkedni, miközben a nemzetközi tapasztalatok szerint minden év késés kb. 10 százalékkal növeli az ilyen beruházások költségét. Fejezzük be ezt a roncsderbit még ma, a kormány mondja fel a szerződéseket, és Magyarország végre kezdjen el egy tisztességes, 21. századi, energiahatékonyságon és megújulókon alapuló energiamodell felé mozogni. Ma még van rá lehetőség, de az elmúlt évek elpuskázott energiapolitikája egyre szűkebb mozgásteret hagy, és egyre nagyobb kockázatokat állít elő. Nincs idő tovább szerencsétlenkedni!" - fogalmaz bejegyzésében Jávor Benedek.

Címlapkép: Stiller Ákos

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium