Paksi Atomerőmű: leáll az egyik blokk

2018. november 9. 14:46    
nyomtatás
 
2018. november 10-én 00:00 órakor leállítják a Paksi Atomerőmű 1. blokkját és megkezdődik annak tervezett főjavítása - közölte az ​MVM Paksi Atomerőmű Zrt.


A leállással 500 megawattal, 25 százalékkal csökken az atomerőmű teljesítménye. A karbantartás tervezetten 21 napig tart, azonban az esetlegesen közben felmerülő feladatok kezelésére 3 nap tartalékkal is számolnak az atomerőműnél - közölték érdeklődésünkre.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is részlegesen és ideiglenesen csökkent az erőmű teljesítménye. Október 24-én a hűtővízrendszer szivattyúinak szűrőit tisztították, ezért 250 MW-tal csökkent a termelés. Pár nappal azt megelőzően az egyik dízelgenerátor hibásodott meg, ami a 2. blokk leállítását, és 500 MW-os teljesítménycsökkentést idézett elő. Október elején szintén karbantartási munka miatt 250 MW-tal csökkent a teljesítmény, majd ugyancsak tisztítási munkálatok miatt több mint 100 MW-tal csökkent a teljesítmény.

A Paksi Atomerőmű termelése így alakult idén október elejétől a Mavir nettó üzemirányítási mérési adatai alapján. A grafikon alsó, kék tartománya jelzi az atomerőmű termelését.

Paksi Atomerőmű: leáll az egyik blokk

Nagyobb, interaktív ábráért katt!


Címlapkép: Stiller Ákos

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium