Előfizetői tartalom

Piaci kényszer az energiacégeknek a digitalizáció

Portfolio
A politika mellett a fogyasztók kiemelten fontos szerepét is kiemelték a tiszta, megújuló energiaforrásokra történő átállásban a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 konferencia elemzői panelbeszélgetésének résztvevői. Társadalmi konszenzus szükséges ahhoz, hogy nyomást lehessen helyezni a politikára és lavinaszerű átalakulás indulhasson be - fogalmazott Hoós Éva, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője. Az energiaátmenet másik nagy trendje, a digitalizáció kapcsán a rendezvényen elhangzott, a digitalizálódás ma még egyáltalán nem magától értetődő az energiaszektorban, azonban versenyelőnyt jelent, és egyre inkább piaci kényszerként jelentkezik.

A megújuló energiaforrások térnyerését nagyban hátráltatja a politika, illetve a szándék hiánya - mondta el Ámon Ada, az E3G vezető munkatársa a konferencia elemzői panelbeszélgetésében. "A szél nem áll meg az osztrák határon, és míg ők nemsokára már exportálni fogják a megújulókból származó áramot, addig nálunk nyilvánvalóan arról van szó, hogy nincs meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés