Előfizetői tartalom

Soha nem fogyasztott még ennyit a világ

Portfolio
2012-ben tovább nőtt a világ energiafogyasztása, megközelítve a 12 500 millió tonna olajegyenértékes szintet. Habár Észak-Amerika és Európa évről évre kevesebb energiahordozót használ fel, a világ többi részén folyamatosan növekszik az energia iránti igény. A fejlődő országok az elmúlt évben már 27%-kal több energiát fogyasztottak el, mint az OECD tagállamai. A világ legnagyobb energiafogyasztója Kína, amely 2012-ben a globális energiafogyasztás több mint egyötödéért felelt - derül ki a BP nemrég publikált statisztikai kiadványából.

A BP idén ismét nyilvánosságra hozta az energiapiaci szereplők számára komoly fontossággal bíró, az egész világra kiterjedő energiastatisztikáját. A 2012-es év történéseit magában foglaló jelentés alapján elmondható, hogy az elmúlt évben is tovább bővült a Föld lakóinak energiaszükséglete, aminek eredményeként a 2011-ben tapasztalt 1225 millió tonna olajegyenértékhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés