Előfizetői tartalom

Sorra dönti a napenergia rekordokat Németország, ünneplésre még sincs ok

Portfolio
Újabb rekordot ért el a napenergia termelése Németországban; a naperőművek júliusban 6,17 terawattóra villamos energiát állítottak elő, megdöntve a májusi 5,93 TWh-s csúcsot. A rekord ellenére a német villamosenergia-rendszer nem él kifejezetten könnyű napokat. Közben ugyanis több fosszilis és nukleáris erőmű termelését csökkenteni kellett, a szélenergia-termelés pedig a szokatlanul gyenge légmozgás miatt esett vissza.

Az év hetedik hónapjában Németországban a sokéves átlag 212 órányi napsütés - ezt az idei június több mint 43 százalékkal múlta felül. Ennél csak egy naposabb július akadt az ország meteorológiailag dokumentált történelmében, mégpedig 2006-ban. A 2018 júliusi rekord egyben azt is jelenti, hogy a napenergia már a teljes termelés 15,1 százalékát tette ki, ezzel megelőzte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés