Előfizetői tartalom

Teljes fordulatot tervez az olajkartell

Portfolio
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a vele együttműködő olajtermelő országok egyeztetnek a kitermelés jelentősebb mértékű visszafogásának lehetőségéről - értesült a Reuters. Az olajárak emelkednek a hírre. Az, hogy az olajországok ismét a termelés csökkentéséről beszélnek, gyakorlatilag 180 fokos fordulatot jelez kitermelési politikájukban.

Az olajországok az olajárak zuhanása miatt aggódva egy esetleges napi 1,4 millió hordós termeléscsökkentésről tárgyalnak, amiben ugyanakkor Oroszország nem feltétlen venne részt a hírügynökség forrásai szerint. Az árak esése miatt Szaúd-Arábia energiaügyi minisztere, Khalid al-Falih hétfőn 1 millió hordós termeléscsökkentést sürgetett, amelyhez közlése szerint országa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés