Újabb nagy naperőmű épül Magyarországon

2018. november 5. 10:52  english version   
nyomtatás
 
A kínai székhelyű Unisun Energy Group megkezdte a 11,6 megawattos tiszaszőlősi naperőmű építését; a társaság tervei szerint később több fázisban legalább 50 MW-ra bővülhet a Tisza-tó melletti településre telepített fotovoltaikus kapacitás.


A napenergia hazai kilátásairól a Portfolio november 6-i Energy Investment Forum 2018 konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!

Magyarország egyike az EU napenergia kulcspiacainak, kétségtelenül jelentős bővülési potenciállal - mondta Yisha He, az Unisun elnöke. A társaság közleményében hangsúlyozza, Magyarország különlegesen jó adottságokkal rendelkezik, bőséges, éves átlagban 2000 órát kitevő napsütéssel.

A kínai társaság körülbelül öt éve lépett ki a nemzetközi piacra, világszerte összességében több mint 1 GW-nyi fotovoltaikus projektben vesz részt, és meglehetősen agresszív terjeszkedést tervez Európában.

A tiszaszőlősi naperőmű termelését a kötelező átvételi (KÁT) rendszer keretében fogják értékesíteni, ehhez a projekt már rendelkezik a szükséges engedéllyel.

Újabb nagy naperőmű épül MagyarországonCímlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium