Előfizetői tartalom

Újabb szlovák-magyar távvezetékek épülhetnek

Portfolio
Két új 400 kV-os villamos-távvezeték létesítésének előkészítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a MAVIR ZRt. és szlovák partnere a SEPS. A felek rögzítették, hogy közös lépéseket tesznek a magyar és az európai hálózatfejlesztési tervekkel összhangban álló projekt megvalósításának európai uniós pénzügyi támogatásáért. A MAVIR további tárgyalásokat folytatott a szlovén rendszerirányítóval, az ELES-szel is, mivel jelenleg Szlovénia az egyetlen olyan szomszédos ország, amellyel Magyarország nem rendelkezik határkeresztező kapacitással - olvasható a rendszerirányító közleményében.

"A MAVIR által aláírt szándéknyilatkozattal újabb jelentős lépést tettünk hazánk és Európa villamosenergia-ellátásbiztonságának fejlesztése terén, ezen túlmenően pedig kereskedelmi szempontból is kiszélesíthetjük lehetőségeinket a kapacitásbővüléssel" - nyilatkozta Bertalan Zsolt, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipai Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés