Előfizetői tartalom

Uniós támogatással lesz olcsóbb orosz gáz

Kovács Róbert, Helsinki
Bár Finnország nem fél az orosz gázfegyvertől, az Európai Unió mégis közel 200 millió eurót költ egy gázvezetékre, amellyel az északi ország gázhálózatát integrálják az európai hálózatba. Az építkezés most érkezett fontos mérföldkövéhez, ezért a helyszínen néztük meg a projektet, melynek gazdasági életképessége egyébként megkérdőjelezhető, azonban megvalósulásából a finn fogyasztók profitálhatnak az árak mérséklődésén keresztül.

A napokban fontos mérföldkőhöz érkezett az Finnországot és Észtországot összekötő Baltic Connector elnevezésű gázvezeték építése, megkezdték ugyanis a tengeri csövek fektetését. A munkálatok az eredeti ütemterv szerint zajlanak, naponta 2-3 kilométert halad az építkezés, így a már júniusban elérhetik az észt partokat. A tengeri munkálatokkal párhuzamosan mindkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés