Előfizetői tartalom

Vallottak a kutasok: csúcsot döntött az üzemanyagok forgalma

MTI
Az idei első fél év során 2,9 százalékos emelkedéssel, a 3 milliárd literes határt átlépve új csúcsot döntött az üzemanyagok teljes országos forgalma, és bár az igények már negyedik éve döntik a rekordokat, ez a növekedési ütem három éve a legszerényebb, illetve a válság óta a második legalacsonyabb - írja a szombati Népszava a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kimutatására hivatkozva.

Gázolajból az időszak során átlagosnak mondható, 4,1 százalékos emelkedéssel 2,1 milliárd liter fogyott. Ez eddig nem látott szint. A termék esetében ez zsinórban az ötödik csúcsdöntés. A benzin iránt viszont mindössze 0,4 százalékkal élénkült a kereslet. Ez a válság vége, 2013 óta nem tapasztalt negatív csúcs. A termék forgalma is csak óvatosan közelíti a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés