Véget vetett az olajárralinak Kína

2019. január 14. 08:53    
nyomtatás
 
Ismét gyengülnek az olajárak hétfőn reggel, miután a vártnál sokkal gyengébb külkereskedelmi adatok jelentek meg Kínában.


A Brent jegyzése 60 dollár alá csökkent, jelentős részben azon hírek hatására, melyek szerint a kínai export és import is esett decemberben a várt bővülés helyett.
Az árfolyam reggel fél kilenc körül másfél százalék körüli gyengüléssel 60 dollár alatt áll.

Véget vetett az olajárralinak Kína


A WTI spot árfolyama ugyanakkor hasonló mértékben esik, és valamivel még 51 dollár felett alakul.

Véget vetett az olajárralinak Kína


A kínai adat ismét felerősítette a világgazdaság lassulásával kapcsolatos, nem új keletű olajpiaci aggályokat, melyek szerint a globális olajkereslet is gyengébben alakulhat a korábban vártnál.

A kínai adat az év eleje óta tartó olajpiaci ralinak is véget vetett, legalább is átmenetileg, amelyet főleg a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a vele együttműködő olajországok kitermeléscsökkentése hajtott. Elvileg szintén támaszt ad az áraknak az a pénteki hír is, amely szerint az Egyesült Államokban az előző héten hárommal 873-ra csökkent a működő olajkutak száma.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium