Előfizetői tartalom

Végleg betehet a Brexit az atomerőmű-építésnek

Portfolio
A Hitachi felfüggesztette 28 milliárd dolláros brit atomerőmű-építési projektjét, amiben értesülések szerint a Brexit-ügynek is lehetett szerepe. A japán társaság az ügyhöz kapcsolódóan 2,8 milliárd dolláros veszteségleírásra kényszerül, ezzel együtt - bár erre állítólag maga a menedzsment is hajlik - egyelőre nem törölte a projektet, és folytatná az egyeztetést a brit kormánnyal. Elemzők és befektetők viszont az intézkedést gyakorlatilag visszavonásként, a japán konglomerátum szempontjából egy jelentős bizonytalansági faktort megszüntető pozitív fejleményként értékelik.

A lépést azt követően jelentték be, hogy a japán vállalatcsoport Horizon Nuclear Power nevű brit projektcégének nem sikerült magánbefektetőket bevonnia a walesi Angleseyben tervezett, a teljes brit áramigény körülbelül 6 százalékát fedezni képes új Wylfa Newydd atomerőmű építésébe. A társaság közleményében nem részletezte a döntés hátterét, a gazdasági szempont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés