Előfizetői tartalom

Veszélybe került a németek nagy terve az áramellátás forradalmasítására

Portfolio
Váratlan nehézségek akadályozhatják meg Münchent azon tervének megvalósításában, amely szerint alig több mint 5 év alatt, 2025-re teljes mértékben megújuló energiaforrásokból biztosítaná villamosenergia-termelését, amivel a legalább 1 milliós nagyvárosok közül világelső lenne. Ami még meglepőbb, ezek a nehézségek a terv megszületésének és megvalósításának helyszínétől meglehetősen nagy távolságban, Norvégiában jelentkeztek. Az eset ismét rávilágít a rendkívül ambiciózus, de többirányú kihívással küzdő német energiaátmenet megvalósításának problémáira is.

Az 1,3 millió lakosával a harmadik legnagyobb németországi városnak számító München még 2009-ben döntött a villamosenergia-termelés 100 százalékos megújuló alapra helyezéséről 2025-ös határidővel. Ezzel München lenne a világ első, 1 millió főt meghaladó lakosságú ország a világon, amelyik 100 százalékosan megújuló energiaforrásokkal oldaná meg villamosenergia-ellátását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés