Vizsgálja az Alteo-célárfolyamot az MKB

2019. március 14. 10:15    
nyomtatás
 
Az MKB Bank vizsgálja az Alteo zártkörű tőkeemelésének a részvényárfolyamra és a társaság cash flowjára várható hatásait.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Alteo szerdán jelentette be, hogy zártkörű tőkeemelésre készül, mivel további kedvező megtérülésű projektlehetőségeket lát már viszonylag rövid időhorizonton belül, illetve ezen projektek finanszírozási igényének biztosítása érdekében. A tőkeemelés keretében a társaság a jelenlegi törzsrészvényeivel azonos részvénysorozatba tartozó új részvényeket kíván forgalomba hozni, minimum 500 millió forint és maximum 1,5 milliárd forint kibocsátási összértékkel, de 2 milliárd forint kibocsátási összértékig fenntartja a jogot az esetleges túljegyzés elfogadására.

Az MKB Bank elemzői kommentárja szerint a lépés első látásra illeszkedik az Alteo növekedési történetéhez, de a részvényárfolyamra és a szabad cash flow-ra gyakorolt valódi hatás megállapítása érdekében a részvényre vonatkozó célárfolyamot felülvizsgálat alá vette.

Az MKB legutóbb március elején közölt elemzést az Alteóról, amiben úgy értékelt, a társaság tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentésének számai többnyire összhangban állnak az elemzői várakozásokkal, így a részvények célárfolyamát továbbra is 1011 forinton tartják.

Az Alteo bevétele tavaly 3%-kal nőtt 2017-hez képest, miközben az EBITDA 6%-kal esett vissza. A bevételnövekedés mögött fő mozgatórugó a lakossági energiaszegmens volt, amelynek bevételei 35%-kal nőttek 2018-ban éves összevetésben. Az energetikai társaság EBITDA-ja 1 milliárd 828 millió forint volt 2018-ban, amely 6 százalékos csökkenésnek felel meg a 2017-es eredményekhez képest. Profitsoron a társaság 39%-kal esett vissza 2017-hez képest, ami az MKB elemzése szerint a magasabb adóterheknek tudható be. Ennek része az is, hogy az Alteo több leánycéggel is rendelkezik, emiatt pedig a helyi iparűzési adóból is többet kell befizetnie. Tavaly több, összesen mintegy 12 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre az Alteo, idén pedig további 3-4 milliárdot költenének hasonló célokra.

Vizsgálja az Alteo-célárfolyamot az MKB


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium