Ennyi volt az év sztorija? Zuhannak a kannabisz-részvények

2018. január 4. 17:54    
nyomtatás
 
A nagy szárnyalást nagy zuhanás követi ma a kannabisz-részvények piacán: látni 20 százalék feletti eséseket is amerikai tőzsdén. Ez nem csak egy technikai jellegű korrekció, a befektetők attól tartanak, hogy szövetségi szintre emelkedik a marihuána legalizációja.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Idén év elejétől legálissá vált a rekreációs célú marihuána-árusítás Kaliforniában, ami egy újabb lépés afelé, hogy az Egyesült Államok egyre nagyobb részén a legalizálás irányába tereljék a marihuána fogyasztását. A másik katalizátor az volt a napokban a részvények emelkedése mgöött, hogy nem csak az Egyesült Államokban, de Kanadában is várhatók további lépések, idén július 1-től ugyanis az ország egész területén engedélyezhetik a rekreációs célú marihuána-értékesítést.

Az események hatására valósággal elszabadult a "kannabisz-részvények" árfolyama az amerikai tőzsdén. Ma viszont zuhanásba csapott át a szárnyalás, a híresztelések szerint ugyanis az amerikai Igazságügyi Minisztérium magához vonná a legalizáció ügyét, vagyis nem állami, hanem szövetségi hatáskör lenne.

A szektor nagy szereplői közül a Cannabis Satvia árfolyama 26 százalékot zuhant, a GrowGeneration részvényei pedig 23 százalékot veszítettek ma értékükből. A kanadai Supreme Cannabis 13, a Canopy Growth pedig 12 százalékot esett.

Ennyi volt az év sztorija? Zuhannak a kannabisz-részvények

Kapcsolódó cikkek:

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium