Erős volt a Duna House negyedéve

2019. január 11. 09:50    
nyomtatás
 
Jól sikerült 2018 második fele a Duna House számára, a franchise ingatlanközvetítési tevékenység fenntartotta a 19-20 százalékos növekedési ütemét az előző évhez képest. A saját irodák jutalékai is kétszámjegyű bővülést mutattak, elsősorban a magyar irodák teljesítményének köszönhetően. A pénzügyi közvetítői üzletágak pedig a lengyel Gold Finance felvásárlása és az LTP megszűntetése kapcsán tapasztalt erős októberi érdeklődés következtében ugrottak meg. A Duna House részvényei emelkednek a negyedéves számok közzétételét követően, az árfolyam 1,6 százalékos pluszban áll.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A negyedév fontosabb számai:


  • A Duna House 2,5 milliárd forint ingatlanközvetítési jutalékot ért el 2018. negyedik negyedévében az utolsó negyedévekre jellemző szezonalitást követve. A magyarországi teljesítmény volt a legerősebb, 22,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. Az egy irodára jutó átlagos jutalékok 21 százalékkal növekedtek, ami elsősorban az árak emelkedésének volt köszönhető, közben a tranzakciószám stagnálhatott. Csehországban a jutalékvolumen 3,4 százalékkal csökkent 2017 negyedik negyedévéhez képest, Lengyelországban pedig 0,3 százalékkal nőtt csökkenő irodaszám mellett.
  • 2018 egészét tekintve a hálózati bevételek 19,3 százalékkal bővültek konstans irodaszám mellett.

Erős volt a Duna House negyedéve

Forrás: Duna House

  • A saját iroda szegmens a negyedik negyedévben 435 millió forint jutalékbevételt ért el, ami 11,7 százalékos növekedésnek felel meg. a magyarországi bővülés 26,5 százalék volt, Lengyelországban a saját irodák jutalékbevétele 1,7 százalékkal csökkent, Csehországban pedig hektikusan alakult az év során, a negyedik negyedévben 16,1 százalékkal zuhant év/év alapon.
  • A teljes 2018-as évben a cégcsoport saját irodái 1,8 milliárd forint jutalékbevételt generáltak, ami 9,5 százalékos növekedésnek felel meg.

Erős volt a Duna House negyedéve

Forrás: Duna House

  • A Duna House hiteltevékenységeinek kiemelkedő teljesítménye 2018. negyedik negyedévében is folytatódott. A közvetített hitelvolumen meghaladta a 34 milliárd forintot, ami 83,1%-os éves növekedésnek felel meg. A negyedévet meghatározta az 5. legnagyobb lengyel hitelközvetítő, a Gold Finance akvizíciója november elején, így összességében 184,1%-kal bővült a lengyelországi hitelvolumen 30% fölötti organikus növekedés mellett. A Gold Finance konszolidálására 2018. novemberétől kerül sor, így a negyedik negyedéves számok kizárólag a november és december havi teljesítményét tartalmazzák a társaságnak.
  • Magyarországon 15,0%-kal nőtt a hitelvolumen 2017. negyedik negyedévéhez képest, ami lassulás a korábbi negyedévek növekedési ütemeihez viszonyítva. A növekedés mérséklődése a piac egészére jellemző volt.

Erős volt a Duna House negyedéve

Forrás: Duna House

  • A közvetített lakástakarékpénztári állomány megugrott a negyedik negyedévben, több mint a duplájára nőtt az egy évvel korábbi szintről (6,175 milliárd forintról 15,9 milliárd forintra). A Magyar Országgyűlés 2018. október 16-án megszűntette az újonnan indított lakástakarékpénztári megtakarításokra adott állami támogatást. Az állami támogatások megszűnésének fordulónapjáig kiemelkedő számú lakástakarékpénztári szerződés megkötésére került sor - áll a cég közleményében.

Erős volt a Duna House negyedéve

Forrás: Duna House


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium